MİLET, BİLİM DÜNYASININ GÜNDEMİNDE
Prof. Dr. Fatma Neval GENÇ’in yürütücüsü olduğu, TÜBİTAK tarafından desteklenen Milet Okulu (Yönetim, Siyaset, Felsefe) 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.
Türkiye’de farklı üniversitelerden akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kabul edildiği projede siyaset bilimi, yönetim ve felsefe alanında dersler yapıldı.
Proje koordinatörü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Neval GENÇ, projenin amacının felsefenin doğduğu yer olarak kabul edilen Milet’te bu etkinliği ikinci kez düzenlediklerini belirterek amaçlarının Milet’i ve Aydın’daki diğer antik kentleri disiplinler arası, bilimsel bakış açısıyla ele almak ve tanıtmak olduğunu belirtti. Proje kapsamında akademisyen ve öğrenciler, felsefenin doğduğu Milet’te, yerinde ders işlemenin keyfini yaşadılar.
Proje kapsamında Prof.Dr. Harun Tepe (Hacettepe Üniversitesi) “Antikçağdan Günümüze Adalet Kavramı”, Prof. Dr. A. Kadir Çüçen (Uludağ Üniversitesi) “Milet’li Filozoflarla Mitos’tan Logos’a Yolculuk”, Prof.Dr.Berfin Kart Tepe (ADÜ) “Aristoteles’te Etik ve Politika”, Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi) “Mitos’tan Logos’a İki Örnek: Nietzsche ve Camus”, Prof. Dr.Tuğba Eroğlu (Selçuk Üniversitesi) “Kent ve Yönetim”, Prof.Dr. Dr. Cengiz İskender Özkan (ADÜ) “Platon ve Çağdaş Bilim Felsefesi”, Prof. Dr. F. Neval Genç (ADÜ) “Kamu Yönetiminde Etik”, Prof. Dr. Nilüfer Negiz (Süleyman Demirel Üniversitesi), “Kent ve Kamusallık”, Prof. Dr. Murat Çekilmez (ADÜ) “Arkeolojik Açıdan Miletos ve Priene”, Doç. Dr. Aysun Gür (ADÜ), “Antik Çağda Sanat” adlı dersler verirken, Milet Müze Müdür Baran Aydın da Milet ve Milet Müzesi hakkında bilgilendirme yaptı. Projede Söke Tarih Araştırmaları Derneği paydaş olarak yer alırken, dernek üyeleri ile Didim ve Selçuk Felsefe Gruplarının üyeleri de dinleyici olarak yer aldılar.
|
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |